עוגת גבינה אפויה במילו כדורי פררו רושה שלמים... br brקבלי! br br"שילוב מדהים בין עוגת גבינה וכדורי שוקולד " פררו רושה" פריכים ונימוחים. brהסוד הוא באפייה בחום נמוך לאורך זמן. br מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת ושומרים במקרר למשך יממה - שפתיים יישקו" br brכאשר לא ניתן להשיג את כדורי השוקולד "פררו רושה" - זיכרו שיש מתכון של מישאל פומפיאנסקי באתר זה.
|
|
עוגת גבינה אפויה במילו כדורי פררו רושה שלמים... br brקבלי! br br"שילוב מדהים בין עוגת גבינה וכדורי שוקולד " פררו רושה" פריכים ונימוחים. brהסוד הוא באפייה בחום נמוך לאורך זמן. br מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת ושומרים במקרר למשך יממה - שפתיים יישקו" br brכאשר לא ניתן להשיג את כדורי השוקולד "פררו רושה" - זיכרו שיש מתכון של מישאל פומפיאנסקי באתר זה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
לבסיס:
250 גרם עוגיות חמאה איכותית, טחונות
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
750 גרם ( 3+1/3 קופסאות) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
5 ביצים מס' 1
10 כדורי " פררו רושה"
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
6 כדורי שוקולד " פררו רושה", חצויים ( אפשר להסתפק ב-4)
לשימון :
מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך ( 160 מעלות ) ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
מערבבים בקערית את כל מרכיבי הבסיס ( או שמרסקים עוגיות ואזוזים יחדיו במעבד המזון, מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים במשך שניות אחדות) ומהדקים היטב לתחתית התבנית.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא ל-15 דקות.
שמים בקערת המערבל ( מיקסר) את גבינת השמנת, השמנת החמוצה והסוכר ומערבלים דקה.
תוך כדי ערבול, מוסיפים את הביצים, אחת אחת, לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את כדורי השוקולד בתוך הבלילה ( בלילה נראית מאוד נוזלית - אל דאגה).
שמים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור גדולה ויוצקים לתבנית הגדולה ליטר מים חמים.
אופים שעה ורבע - העוזה מזהיבה מעט ועדיין רוטטת.
מכבים, מוציאים את העוגה ומעבירים סכין רטוב בין העודה לדופן התבנית.
מערבבים בקערית את השמנת החמוצה והסוכר, יוצקים על העוגה ומורחים בשכבה אחידה, מוציאים את תבנית העוגה מתבנית המים, ומצננים את העוגה בתנור הכבוי.
מכסים את העוגה בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך יממה.
לפני ההגשה מעטרים בחצאי כדורי שוקולד.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון