המתכון תורגם על ידי, רצוי לציין שהזיגוג מעל יצא לי נוזלי לחלוטין, לכן מומלץ להקטין את כמות השמנת. אני רשמתי את המתכון כפי שהועתק וכפי שהכנתי. brהתמונות מאתר אחר של מישהי שהכינה את העוגה. brהטעם היה מעולה, פשוט הקרמל יצא נוזלי. brעדיף נראה לי עם רבע כוס שמנת ולא חצי כפי שרשום במתכון.
|
|
המתכון תורגם על ידי, רצוי לציין שהזיגוג מעל יצא לי נוזלי לחלוטין, לכן מומלץ להקטין את כמות השמנת. אני רשמתי את המתכון כפי שהועתק וכפי שהכנתי. brהתמונות מאתר אחר של מישהי שהכינה את העוגה. brהטעם היה מעולה, פשוט הקרמל יצא נוזלי. brעדיף נראה לי עם רבע כוס שמנת ולא חצי כפי שרשום במתכון.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לקראנץ'
¼1 כוסות פירורי עוגיות לוטוס מפוררות
4 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
3 כפות סוכר
למילוי
900 גרם גבינת שמנת, מרוככת
כוס סוכר לבן
חלמון ביצה גדול
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לקרמל
כוס סוכר לבן
4 כפות חמאה לא מלוחה
½ כוס שמנת מתוקה
כוס פקאן קצוץ גס מאוד
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
קראנץ:
יש לחמם את התנור ל-163°c, ולשמן בחמאה תבנית 23 ס"מ עגולה עם תחתית נשלפת .
לערבב את עוגיות הלוטוס, חמאה, וסוכר בקערה בינונית עד שהתערובת אחידה. ללחוץ לתחתית התבנית ולשטח היטב ולהניח בצד.
מילוי:
לערבב גבינת שמנת וסוכר במיקסר חשמלי במהירות בינונית, עד שהתערובת בהירה, אוורירית, וללא גושים.
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה, תוך כדי ערבוב.
להוסיף תמצית וניל ולערבב עד היטמעות מלאה.
לצקת את התערובת על על התבנית עם הקראנץ.
לאפות כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
לכבות את התנור, ולהשאיר את הדלת פתוחה קלות, עד לצינון מלא של העוגה.
קרמל:
לערבב סוכר וכף מים במחבת קטנה. להביא לרתיחה על אש בינונית~גבוהה. לתת לתערובת להמשיך לרתוח עד שצבע משתנה לזהוב- כ-3 דקות.
להוריד מהאש ולהמשיך בבחישה- לערבב את התערובת לתוך השמנת.
להניח בצד ולתת לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר.
לצקת את תערובת הקרמל על העוגה המוכנה, ולפזר פקנים עם מעט מלח.
מגיש:
מקור: https://www.bakeorbreak.com/recipes/2009/02/18/pecan-and-salted-caramel-cheesecake/
שתף את המתכון