הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
2 כפיות נס קפה עלית מהולות בכוס מים
200 ג"ר חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דבש או סילאן
3 ביצים
2.5 כוסות קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחונה
50 ג"ר אגוזי מלך כתושים (לא חובה)
לציפוי הטופי
1 כוס סוכר חום מסוג הלח
100 ג"ר חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה טריה 32%
אופן ההכנה
1. לקערה מכניסים את כל החומרים ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה
2. יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש או לתבנית קוגלהוף
3. מכניסים ל45 דקות לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות
לציפוי הטופי
לאחר השעוגה נאפת כ 40 דקות
בסיר ממיסים את הסוכר עם השמנת והחמאה ומביאים לרתיחה קלה מערבבים היטב עד הזהבה
עמוקה ושופכים על העוגות.
4. מכניסים להמשך אפיה של עוד 15 דקות מוציאים ומקררים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון