חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת כתר ריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br
עוגת כתר ריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (200 גרם) סוכר
50 גרם חמאה רכה
3 ביצים
קורט מלח
1 כף ברנדי או ליקר בהיר אחר
1 גביע יוגורט/שמנת חמוצה 9%
1 מכל שמנת לבישול 15%
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה
למלית: ריבת חלב לפי הצורך.
* תבנית: רצוי תבנית עגולה יפה עם חור באמצע- קוגלהוף או פרח, עדיף מסיליקון. אפשר גם סיר פלא או תבנית 24/26 עגולה - במקרה זה מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בנייר אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175°c.
2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה, דקה-שתיים. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. כשהתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים קורט מלח, ברנדי או ליקר, יוגורט/שמנת חמוצה ושמנת לבישול, מקציפים עד שהתערובת אחידה ומפסיקים את ההקצפה.
3. מוסיפים קמח תופח או קמח רגיל +אבקת אפייה וטורפים (עם מטרפה ידנית) רק עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ודלילה יחסית.
4. שמים שכבת מלית בתבנית ומעליה מפזרים ריבת חלב בעזרת 2 כפיות. חוזרים על הפעולה עד לקבלת 4 שכבות בלילה וביניהן 3 שכבות ריבת חלב.
5. אופים כ-45 דקות (הבלילה צריכה זמן להתייבש ולהתייצב) או עד שהעוגה שחומה ויציבה וקיסם יוצא כמעט נקי. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. אם נשאר משהו (לא סביר) שומרים במקרר. העוגה טעימה גם קרה
מגיש: dudu542
מקור:
שתף את המתכון