חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת "מרנג" קרם שקדים עם קצפת מוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה מיוחדת ועדינה. זמן ההכנה יחסית ארוך וכולל מספר שלבים הדורשים br מיומנות (אך מוסברים היטב) והתוצאה מצדיקה את המאמץ. br
עוגת "מרנג" קרם שקדים עם קצפת מוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה מיוחדת ועדינה. זמן ההכנה יחסית ארוך וכולל מספר שלבים הדורשים br מיומנות (אך מוסברים היטב) והתוצאה מצדיקה את המאמץ. br
הוראות הכנה
מרכיבים
ל"מרנג" (תחתית הקצף האפוייה):
2 חלבונים בטמפ' החדר
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
לקרם השקדים:
1 כוס חלב
2 חלמונים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
1 כוס (100 גרם) שקדים, טחונים דק
לקצפת מוקה:
250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
3 כפיות אבקת קפה נמס
3 כפות סוכר
לציפוי:
אבקת קקאו, או פרלין אגוזים, קצוץ דק (ראה מתכון נפרד)
כלים:
תבנית אפייה קטנה בקוטר 18 ס"מ (ראה הערה)
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך מאד (120°c).
מקציפים בקערה את החלבונים , וברגע שמתחיל להיווצר קצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקבלת קצף קשה מאד, מקפלים פנימה את השקדים.
2. בעזרת שק זילוף יוצרים על נייר אפייה דיסקת קצף בעובי 1 ס"מ ובקוטר התבנית (משארית הקצף אפשר להכין "נשיקות"). אופים במשך ½1 שעות ומצננים את ה"מרנג" בתנור סגור.
3. מכינים את קרם השקדים: מביאים את החלב לסף רתיחה בסיר קטן, טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור בקערה קטנה , מוסיפים לקערה , תוך ערבוב, בערך כוס מן החלב החם, להשוואת טמפרטורות, ואז מחזירים את התערובת אל הסיר. מוסיפים את השקדים הטחונים ומבשלים, על להבה קטנה תוך ערבוב רצוף, כדי למנוע מן החלמונים להיקרש, עד שהקרם מסמיך. מצננים מעט.
4 מניחים את דיסקת ה"מרנג" בתחתית תבנית קפיצית או טבעת אפייה (בקוטר 18 ס"מ) ומורחים עליה את הקרם. מעבירים למקפיא לייצוב.
5. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הקפה הנמס והסוכר, ומורחים על קרם השקדים. מקפיאים לגמרי לייצוב.
6 ההגשה: מאבקים את העוגה באבקת קקאו או מפזרים פרלין אגוזים קצוץ (בתמונה). מחממים את התבנית מבחוץ בעזרת מייבש שיער, בעודה קפואה, ומחלצים ממנה את העוגה. מפשירים במקרר לפני ההגשה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון