חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת "סברינה" של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סברינה עוגת הספוגה ברטבים איכותיים ובתוספת קצפת איכותית בסיסית אבל מדהימה נטרפת במהירות הבזק
עוגת "סברינה" של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סברינה עוגת הספוגה ברטבים איכותיים ובתוספת קצפת איכותית בסיסית אבל מדהימה נטרפת במהירות הבזק
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גר' קמח
20 גר' שמרים
2 ביצים
15 גר' סוכר
80 גר' חמאה מומסת
150 מ"ל חלב פושר
קליפה של 1/4 לימון מגוררת
קורט מלח
קורט וניל
הרטבה וזיגוג:
800 גר' מים
300 גר' סוכר
1/2 לימון
1/2 תפוז
מעט תמצית וניל
ריבת משמש לזיגוג
ליקר או ברנדי
אופן ההכנה
לעוגה:
+ ממיסים את השמרים עם מחצית מכמות החלב ומחצית מכמות הסוכר, כדי שהבצק יעלה מהר. מוסיפים חלק מהקמח עד שמתקבל בצק רך (ראש עיסה). מפזרים מעט קמח ומתפיחים כ-15 דקות.
+ מוסיפים את יתרת הקמח, החלב, הסוכר, הווניל, הלימון, המלח והביצים. לשים את הבצק כדקה ואז מוסיפים את החמאה המומסת. לשים את הבצק עד שהוא מעלה בועות. מתפיחים 15 דקות. לשים שוב.
+ משמנים תבניות (טבעתיות) במרגרינה מומסת. מקמחים ומזלפים את הבצק בעזרת שקית זילוף עם צנטר חלק עד 3/4 מגובה התבנית. מתפיחים עד שהבצק מגיע לגובה התבנית וקצת מעליה. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות. מצננים. אפשר לשמור בהקפאה.
+ הרטבה וזיגוג:
1. מרתיחים את כל החומרים יחד, משחררים את הסברינה מהתבנית וטובלים בסירופ החם (קרוב להרתחה אך לא ממש רותח).
2. כשמחצית הסברינה הופכת תפוחה, הופכים ומחכים שהצד האחר יתנפח והסברינה תהפוך ספוגית לגמרי, ומוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת.
3. מרתיחים את ריבת המשמש. מטפטפים מעט ליקר או ברנדי על הסברינה ומצפים בריבה הנוזלית.
+ ממלאים את החור של הטבעת בקצפת, קרם, פירות טריים וכד' ומגישים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף קונדיטור הנס ברטלה
שתף את המתכון