חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת עיגולים (?) של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני זמן הדלקתי טלוויזיה וצפיתי בתוכנית האפייה של קארין גורן- היא סיימה לעשות איזו עוגה שנראתה מאוד יפה וטעימה- כשהיא בעצם מזלפת עיגול חום בתוך עיגול לבן בתוך עיגול חום וכו' עד שמתקבלת מין עוגה מפוספסת חום-לבן. אין לי מושג איך להשיג את המתכון ההוא למרות שחיפשתי. אשמח אם מישהו רשם או יודע על מה מדובר. תודה
עוגת עיגולים (?) של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני זמן הדלקתי טלוויזיה וצפיתי בתוכנית האפייה של קארין גורן- היא סיימה לעשות איזו עוגה שנראתה מאוד יפה וטעימה- כשהיא בעצם מזלפת עיגול חום בתוך עיגול לבן בתוך עיגול חום וכו' עד שמתקבלת מין עוגה מפוספסת חום-לבן. אין לי מושג איך להשיג את המתכון ההוא למרות שחיפשתי. אשמח אם מישהו רשם או יודע על מה מדובר. תודה
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית גבינה:
1 קילו גבינה לאפיה 9% שומן מסדרת השף הלבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
1 כף (10 גרם) קורנפלור למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
1 כפית אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
עוגת טבעות גבינה ושוקולד
מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת הבהירה:
ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
לתערובת הכהה:
ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך -הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתבנית תנור עמוקה וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד למחצית גובה הדפנות. אופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין
מגיש: etty57
מקור:
שתף את המתכון