חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד קלילה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד קלילה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
½2 כוסות קמח רגיל
4 ביצים מופרדות
4 כפות אבקת קקאו
150 גרם שוקולד מריר מופרד לקוביות
30 גרם חמאה
6 כפות סוכר
3 כפות ברנדי
3 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים תחת הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וקשיחה. מקציפים בנפרד את החלמונים לקבלת תפיחה צהבהבה ותפוחה (בערך כפול בנפח). תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הקקאו והקמח. מקפלים את תערובת הקקאו אל תוך החלבונים עד לקבלת מרקם אחיד. שופכים את הבלילה לתבנית קוטר 26 משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות. מוציאים ומצננים.
מקציפים כעת את השמנת עם פודינג הווניל והחלב לקבלת קצפת נוקשה ומכניסים למקרר. מערבבים את הברנדי עם כף אחת של מים ושופכים על כל העוגה המצוננת לאחר שיצאה מהתנור. מכניסים את העוגה למקרר למשך כחצי שעה. מכסים את העוגה עם קרם הווניל ומכניסים בחזרה למקרר.
בסיר קטן ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה ושתי כפות מים. לאחר שנמס לחלוטין שופכים על העוגה מלמעלה ובעזרת כלי חלק מחליקים על פני כל העוגה. מחזירים למקרר.
מגישים קר.
מגיש: dylam
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון