חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמנת פרורים - מלון מצפה הימים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, br מרשימה למראה ולטעם
עוגת שמנת פרורים - מלון מצפה הימים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, br מרשימה למראה ולטעם
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית עגולה 26
תחתית ופרורים:
3 וחצי כוסות קמח
2 כפות אבקת אפיה
4 ביצים
200 גרם חמאה
כוס סוכר
חומרים למילוי:
כוס וחצי סוכר
300 גרם חמאה
3 ביצים
800 גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות של תנובה או חברה אחרת) בטמפרטורת החדר.
אופן ההכנה
תחתית:
1.מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.
משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית.
2.את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת.
3.אופים את שתי התבניות בחום גבוה- .c200 עד שהבצק משחים. את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.
מילוי:
4.מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר.
מוסיפים את הביצים, בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
5.יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה.
6.מקררים למשך 6 שעות במקרר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים https://www.mazon.co.il/39208/MATKON183
שתף את המתכון