חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים עם פירות העונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים עם פירות העונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
:
לבצק:
25 גרם שמרים טריים מפוררים (חצי שקית או קוביה)
180 מיל (3/4 כוס) חלב
2 ביצים
500 גרם (3.5 כוסות + כף שטוחה) קמח
160 גרם (3/4 כוס + כף שטוחה) סוכר
1/8 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם פטיסייר לימוני:
240 מיל (כוס) חלב
4 חלמונים
30 גרם (2 כפות) קורנפלור
100 גרם (חצי כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
15 גרם חמאה
2 כפיות מיץ לימון
לסירופ סוכר:
80 מיל (שליש כוס) מים
70 גרם (שליש כוס) סוכר
להרכבת העוגה:
200 גרם פטל טרי או 200 גרם פטל קפוא, מופשר ומסונן היטב
להברשה:
1 חלמון טרוף עם כפית חלב
אופן ההכנה
השמרים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבלים עם וו לישה במהירות בינונית 10-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי ערבול ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק (מדי פעם מפרידים את הבצק שנדבק לדפנות הקערה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
2. מכינים את הקרם: מבשלים חלב, חלמונים, קורנפלור, סוכר וקליפת לימון בסיר בעל תחתית כבדה על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה עדינה (בועות קלות). נזהרים לא לחמם על להבה גבוהה, כדי שלא תיווצר חביתה.
3. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.
4. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מצננים לטמפ' החדר.
5. מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לחוד על משטח מקומח קלות לריבוע בגודל 35 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מורחים מחצית מהקרם בצורה אחידה, מפזרים מחצית מכמות הפטל ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה ל-6 עיגולים שווים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצורת הספירלה פונה למעלה ולמטה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהן תופחות לגובה 1 ס"מ מעל התבנית.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. מברישים בחלמון ואופים 45-35 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים מייד בסירופ הסוכר.
מגיש: dudu542
מקור:
שתף את המתכון