הוראות הכנה
מרכיבים
:
לבצק:
25 גרם שמרים טריים מפוררים (חצי שקית או קוביה)
180 מיל (3/4 כוס) חלב
2 ביצים
500 גרם (3.5 כוסות + כף שטוחה) קמח
160 גרם (3/4 כוס + כף שטוחה) סוכר
1/8 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם פטיסייר לימוני:
240 מיל (כוס) חלב
4 חלמונים
30 גרם (2 כפות) קורנפלור
100 גרם (חצי כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
15 גרם חמאה
2 כפיות מיץ לימון
לסירופ סוכר:
80 מיל (שליש כוס) מים
70 גרם (שליש כוס) סוכר
להרכבת העוגה:
200 גרם פטל טרי או 200 גרם פטל קפוא, מופשר ומסונן היטב
להברשה:
1 חלמון טרוף עם כפית חלב
אופן ההכנה
השמרים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבלים עם וו לישה במהירות בינונית 10-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי ערבול ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק (מדי פעם מפרידים את הבצק שנדבק לדפנות הקערה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
2. מכינים את הקרם: מבשלים חלב, חלמונים, קורנפלור, סוכר וקליפת לימון בסיר בעל תחתית כבדה על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה עדינה (בועות קלות). נזהרים לא לחמם על להבה גבוהה, כדי שלא תיווצר חביתה.
3. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.
4. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מצננים לטמפ' החדר.
5. מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לחוד על משטח מקומח קלות לריבוע בגודל 35 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מורחים מחצית מהקרם בצורה אחידה, מפזרים מחצית מכמות הפטל ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה ל-6 עיגולים שווים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצורת הספירלה פונה למעלה ולמטה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהן תופחות לגובה 1 ס"מ מעל התבנית.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. מברישים בחלמון ואופים 45-35 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים מייד בסירופ הסוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון