הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם חמאה רכה (לשימון התבנית)
2/3 כוס שקדים פרוסים
250 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
5 ביצים
2 ורבע כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
אבקת סוכר (לקישוט)
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 180°C.
משמנים היטב תבנית (רצוי קוגלהוף, אבל אפשר גם סיר פלא או משהו דומה)
מפזרים שקדים על תחתית התבנית
מקציפים במיקסר חמאה, סוכר וקליפת תפוז עד לקבלת מרקם קרמי
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים לתערובת אחידה
מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופיםן 45-50 דקות- עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה
בעזרת מסננת קטנה מפדרים את פני העוגה באבקת סוכר
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון