חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם חמאה רכה (לשימון התבנית)
2/3 כוס שקדים פרוסים
250 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
5 ביצים
2 ורבע כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
אבקת סוכר (לקישוט)
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 180°C.
משמנים היטב תבנית (רצוי קוגלהוף, אבל אפשר גם סיר פלא או משהו דומה)
מפזרים שקדים על תחתית התבנית
מקציפים במיקסר חמאה, סוכר וקליפת תפוז עד לקבלת מרקם קרמי
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים לתערובת אחידה
מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופיםן 45-50 דקות- עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה
בעזרת מסננת קטנה מפדרים את פני העוגה באבקת סוכר
מגיש: ארנולד
מקור: על השולחן
שתף את המתכון