חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ואורז בנוסח תאילנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתי חזרה מתאילנד והביאה תבלינים. (קארי ירוק,צהוב, אדום) למון גראס מיובש (אבקה),קוריאנדר. אני מחפשת מתכונים, בעיקר לעוף ובשר,שיאפשרו לי להשתמש בתבלינים. אפשרי גם עם חלב קוקוס. המון תודה!
עוף ואורז בנוסח תאילנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתי חזרה מתאילנד והביאה תבלינים. (קארי ירוק,צהוב, אדום) למון גראס מיובש (אבקה),קוריאנדר. אני מחפשת מתכונים, בעיקר לעוף ובשר,שיאפשרו לי להשתמש בתבלינים. אפשרי גם עם חלב קוקוס. המון תודה!
הוראות הכנה
מרכיבים
240 גרם אורז יסמין או ארוך
תרסיס שמן
2 שיני שום כתושות
6 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 כף רוטב קארי אדום
1 פלפל אדום קצוץ דק
120 גרם שעועית ירוקה שלמה דקה
300 גרם עוף אפוי קצוץ
2 כפות רוטב סויה לייט
מיץ וקליפה מגוררת מ- 1 ליים
1 כף כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקישוט: פלחי לימון ועלי כוסברה טריים
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים שהומלחו קלות עד שהאורז רך, בערך 12 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.
מרססים ווק או מחבת טפלון גדולה בתרסיס שמן ומוסיפים את השום ובצלי השאלוט. מאדים קלות כ- 2 דקות עד שמזהיב. בהמשך מוסיפים את רוטב הקארי , ואחריו את הפלפל האדום והשעועית הירוקה . מאדים במרץ עוד 2 דקות.
שופכים את האורז לווק מעל הירקות ומוסיפים את העוף, רוטב הסויה, המיץ והקליפה מהליים והכוסברה. מאדים מעל חום בינוני-גבוה כ- 4 - 5 דקות עד שהאורז חם והעוף מחומם היטב. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומגישים מקושט בפלחי לימון ועלי כוסברה.
מגיש: Klara_S
מקור:
שתף את המתכון