חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף מאסלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף מאסלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילו נתחי עוף עם העצמות שלהם (עדיף פרגיות)
4 בצלים חתוכים קארה (חיתוך גס לארבע)
3 ראשי שום
2 פלפלים ירוקים ושניים אדומים
50 גר' תיומריק ( כורכום אמיתי)
50 גר' מחית קארי (או אבקה אם אין)
1/2 כוס שמן זית
1 פלפל חריף צ'ילי או שאטה
50 גר' גראם מאסלה (תערובת הודית)
קורט קינמון
3 גרגרי הל מבוקעים (לעשות בקצה X עם סכין)
מלח מעט
(2 כוסות אורז אותם אידנו מראש במקביל להכנת העוף).
כוס וחצי חלב קוקוס.
אופן ההכנה
בסיר יש לצקת את שמן הזית ולחמם על אש בינונית,להשחים את ניתחי העוף מכל הכיוונים ולהוציא לצלחת ניפרדת.
לאחר מכן להוסיף את הפלפלים החתוכים גס ואת הבצל והפלפל החריף.
את כל התבלינים למעט חלב הקוקוס.
לערבב היטב להוסיף רבע מהכמות של חלב הקוקוס ולערבב היטב.
לסדר את העופות על מצע הירקות שנוצר בסיר,
להוסיף את שארית חלב הקוקוס להביא לרתיחה,
ולהנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ30 דק'.
לאחר מכן יש לסדר על צלחת תלולית מן האורז החם
וליצור מעין שקע במרכז עליו יש להניח חתיכות, מהעוף (תלוי אם זה מוגש כמנה אישית או כללית).
לצקת מהרוטב עם התוכן ולהגיש כשמעל פיזרנו מעט עלי נענע.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון