חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי מנגולד (סלק) מבושל עם בשר טחון ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל משתמשים רק בעלים הירוקים של המנגולד, אך בתבשיל הזה משתמשים גם brבחלק הלבן. brאפשר במקום בשר בקר, בשר כבש br
עלי מנגולד (סלק) מבושל עם בשר טחון ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל משתמשים רק בעלים הירוקים של המנגולד, אך בתבשיל הזה משתמשים גם brבחלק הלבן. brאפשר במקום בשר בקר, בשר כבש br
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה של עלי מנגולד שטוף היטב
חצי קילו בשר בקר או כבש טחון (אפשר לערבב 2 הבשרים)
2 פלפל אדום או גמבה נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
2 בצל פרוס לפרוסות דקות
תבלינים: אבקת בהרט, פלפל שחור, צלי גרוס(רק למי שאוהב חריף) מלח זרעי כוסברה טחון
כל הטבלינים לפי הטעם האישי (קצת מכל אחד)
3 כפות שמן זית
1 לימון גדול
אופן ההכנה
עלי המנגולד: להפריד בין העלים הירוקים לחלק הלבן, לחתוך את העלים הירוקים לרצועות גסות
את החלק הלבן לחתוך לפרוסות דקות ביותר.
לחמם את השמן בווק או מחבת גדולה
להניח את המנגולד החלק הלבן במחבת ולטגן קלות להוסיף את הבצל להמשיך לבחוש ולהקפיץ
את הירקות במחבת להוסיף את הגמבה .
להוסיף את המנגולד החלק הירוק ולהמשיך להקפיץ את כל הירקות לאחר כ-5 דקות להוסיף
את הבשר הטחון לפורר אותו בתוך המחבת עם כף עץ
לחתוך את הלימון עם הקליפה לחצי ולפרוס לפרוסות דקות להוסיף למחבת ולהמשיך לערבב
להוסיף את כל שאר התבלינים לפי הטעם האישי
לכסות את המחבת במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות
לבדוק מדי פעם שיש מספיק נוזלים במידת הצורך להוסיף מיץ לימון עם קצת מים
לערבב מידי פעם שלא ידבק למחבת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון