חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פחזניות ממולאות קרם -ECLAIRS
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פחזניות ממולאות קרם -ECLAIRS
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק רבוך:
המצרכים
100 גר` חמאה
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
5 ביצים
למלית:
אפשרות 1
5 חלמונים
3/4 כוס קורנפלור
1/2 2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
אפשרות 2 - הפשוטה
2 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
לציפוי:
100 גר` שוקולד מריר
20 גר` חמאה
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
הבצק:
מחממים בסיר בינוני את החמאה והחלב, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר. לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח, תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר), ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת אחת, בכל פעם, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת.
בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף צורות מאורכות8X3
ס"מ, על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות.
לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות, להנמיך ל-180 מעלות
ולהמשיך לאפות כ-25 דקות.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע.
לצנן היטב לפני המילוי.
מלית 1
בקערה, להקציף החלמונים, הקורנפלור, וכוס אחת מהשמנת המתוקה.עד שהכל מתאחד היטב.
את שאר השמנת המתוקה עם הסוכר, להכניס לסיר בעל תחתית עבה,ותוך כדי ערבוב להביא לרתיחה קלה, בחום נמוך,למשך 10 דקות.
להוסיף את תערובת החלמונים, ולהמשיך לבשל תוך בחישה עד הסמכה בערך 5 דקות.
לא להלחץ, התערובת נשברת.
להעביר אותה לקערה, לכסות בנילון נצמד שנוגע בתערובת(שלא ייוצר קרום), ולתת להתקרר לגמרי בטמפ. החדר.
כשקר, להקציף התערובת עד שמסמיכה.
אם לא מתאחד, לחמם עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת בהקצפה.
או...מלית 2
להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה.
למלא הפחזניות בעזרת שקית זילוף, או לפתוח אותן לאורך ולמלא בקרם.
להמיס השוקולד והחמאה, ולטבול החלק העליון בציפוי, ולצנן.
לפני ההגשה, לפזר אבקת סוכר.
בתאבון.
מגיש: lior
מקור:
שתף את המתכון