חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילו תפוחים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילו תפוחים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת בצק פילו (12 עלים)
4 תפוחי עץ "סמיט" (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים
אבקת קינמון
אבקת סוכר
100 גר' שקדים פרוסים ומולבנים
200 גר' חמאה ללא מלח
1 כוס ברנדי
קורט פלפל אנגלי
אופן ההכנה
משרים את הצימוקים במשך מס' שעות בברנדי.
קולים את השקדים קלות בתנור או מחבת.
מחממים מעט חמאה בסיר, מוסיפים את התפוחים, לאחר כדקה את הצימוקים והברנדי. מוסיפים 1 כף אבקת סוכר, 1 כף קינמון, קורט פלפל אנגלי ומבשלים 5-7 דקות על אש בינונית, עד שהתפוחים רכים. מורידים מהאש ומניחים בצד לקירור.
ממיסים את החמאה בסיר קטן נפרד.
על משטח העבודה פורסים עלה פילו, מורחים את כולו בחמאה מומסת ע"י מברשת. מניחים עלה פילו נוסף, מושחים גם אותו בחמאה. מפזרים מעט אבקת סוכר וקינמון. מוסיפים עלה פילו שלישי ומושחים גם אותו בחמאה.
בצד התחתון (הרחב) של הבצק מניחים לרוחב שורה שטוחה של שקדים קלויים, כ-6-7 ס"מ מהקצה התחתון. משאירים מרווח של 4 ס"מ בכל אחד מהצדדים. על השקדים פורסים שורה נכבדה של מילוי התפוחים והצימוקים שבישלנו.
מקפלים את הקצה התחתון כך שיכסה את המלית. מקפלים את הצדדים כדי לסגור את צידי המאפה ולאחר מכן ממשיכים לגלגל את הקצה התחתון עד ליצירת גליל סגור שבתוכו המלית.
מניחים עם תבנית עם נייר פרגמנט.
מכינים כך 4 גלילים דומים, ומושחים את כולם בחמאה מלמעלה.מפזרים על העוגה אבקת סוכר וקינמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-20 דקות.
מוציאים ואוכלים... בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון