חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצה איטלקית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיצה איטלקית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שמרים:
½ ק"ג קמח חיטה רגיל
½ כפית מלח
25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה)
¼ כוס שמן
1 כפית סוכר
¼ כוס מים חמימים
½ 1 –1 כוס מים חמימים נוספים
לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות
1 כף אורגנו
½ כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן זית
½ כפית כורכום טחון
מים לפי הטעם
לציפוי:
300-400 גרם גבינה צהובה מגוררת, אפשר תערובת של כל מיני גבינות צהובות ומלוחות.
פטריות שמפיניון פרוסות, זיתים או כל ירק אחר.
אופן ההכנה
מערבבים שמרים עם סוכר ורבע כוס מים חמימים ומניחים ל10 דקות להתססה.
בקערה גדולה שמים את הקמח, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים. מערבבים ולשים קצת. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש. מוסיפים מים חמימים לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך ואחיד. לשים עד שהבצק נעשה גמיש למגע ונוח לעבודה.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה למשך שעה.
לשים מעט את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ושומרים במקרר עד השימוש.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מעט מים אם רוצים לדלל מעט את הרוטב.
להרכבת הפיצה:
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי הרצוי. אפשר דק או עבה.
מניחים בתבנית גדולה משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מורחים על הבצק שכבה נדיבה של רוטב ועליה מפזרים גבינה צהובה מגוררת ותוספות.
אופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 20-30 דקות, תלוי בעובי הבצק. הפיצה מוכנה כשהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב מעט.
מגיש: lior
מקור:
שתף את המתכון