חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירה סלק על מצע אגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירה סלק על מצע אגסים משלב טעם יחודי צבעים מרהיבים ועבודה קפדנית. ניתן להמיר את המצע בתפוחים, אפרסמונים ובקיץ באפרסקים brניתן להכין זאת גם כמנת מזנון על צלחת מרכזית גדולה לרפד באגסים ולהניח הסלק במרכז
פירה סלק על מצע אגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירה סלק על מצע אגסים משלב טעם יחודי צבעים מרהיבים ועבודה קפדנית. ניתן להמיר את המצע בתפוחים, אפרסמונים ובקיץ באפרסקים brניתן להכין זאת גם כמנת מזנון על צלחת מרכזית גדולה לרפד באגסים ולהניח הסלק במרכז
הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלקים בינוניים
2 תפוחי אדמה
שמן זית
חומץ בלסמי
לימון
מלח
מלח ים או מלח "פירמידות"(ניתן למצא בחניות מתמחות בצבעים וטעמים שונים)
פלפל שחור
חמאה/מחמאה
10 אגסים קשים למדיי
חלב-לא חובה
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות
1. מבשלים את הסלק כשעה וחצי עד שמתרכך- בגמר בישול מצננים
2. מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים עם כפית מלח
הכנת הפירה
3. מתפוחי האדמה מכינים פירה עם כ-50 גרם חמאה או מחמאה (ניתן להוסיף מעט חלב)
4. מרסקים את הסלק בעזרת מעבד מזון לעיסה
5. מערבבים עם תפוחי האדמה. לעיבה חלקה ואחידה מתבלים במלח למון ופלפל שחור
חותכים את האגסים לרוחבם לפרוסות דקות ככל שניתן ("מנדולינה" תסייע בכך)
הכנת המנה
מניחים על הצלחת את פרוסות האגס סביב באופן חופף
לוקחים את הפירה ומכניסים אותו לכלי קטן עגול ("קוקט"), והופכים על מרכז הצלחת מעל לאגסים. ניתן להשתמש גם בטבעת קטנה ("רינג") ואזי ממלאים אותה בסלק.
מזליפים מעט שמן זית על הסלק ועל האגזים, ומעט חומץ בלסמי. בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח ים או מלח פירמידות.
ניתן לפזר מעט פיסטוק גרוס גס.
מגיש: אבי_טל
מקור: עצמי
שתף את המתכון