חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתה תימנית כמו סלוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הבצק זהה לחלוטין לבצק הקובנה (כמויות שונות בהתאם לסיר) brנדרש גריל עם גוף חמום(ספירלה) עליון ומתחתיו סיר תואם לגז
פיתה תימנית כמו סלוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הבצק זהה לחלוטין לבצק הקובנה (כמויות שונות בהתאם לסיר) brנדרש גריל עם גוף חמום(ספירלה) עליון ומתחתיו סיר תואם לגז
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
4 כוסות מים פושרים
1 אבקת אפיה
כף סוכר
כף מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
3 כפות גדושות של שמרים יבשים
ניתן להוסיף קצח(חבה סודה למי שאוהב)
אופן ההכנה
להשרות את השמרים בקערה עם הסוכר עד שיתססו
להוסיף את המלח הקמח אבקת האפיה
וללוש טוב לתת לנוח כ10 דקות ושוב ללוש (כמו במתכון הקובנה)
הבצק צריך להיות רטוב ודביק לא נוזלי מידי
לתת לבצק לתפוח ושוב ללוש הנפח יקטן שוב פעם
לאחר התפיחה השניה כאשר הקערה מלאה בבצק
לקחת את החלק התחתון של הסיר ולשים מעט מרגרינה (קצה של סכין)
להרטיב את הידיים אפשר תחת ברז או קערה עם מים
לקחת חופן בצק מלא ולשטח אותו בעזרת הידים הרטובות על הסיר , אפשר גם מחוץ לאש עד שמתרגלים לא להשרף
לשים מלמעלה את המכסה עם גוף החימום ולהשגיח שלא ישרף
האש צריכה להיות מאוד נמוכה
לשים במגבת ולכסות.
ניתן להקפיא את הפיתות ולהשתמש כבסיס נהדר וטעים לפיצה
מצוין עם מרק תימני חילבה
מגיש: גששבלש
מקור: דודה מזל
שתף את המתכון