חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר ראש
2 כוסות אורז ארוך
5 בצלים גדולים
6 גזרים גדולים
½ כוס שמן
מלח
פלפל שחור
4 כוסות מים
אופן ההכנה
שמים את השמן בסיר גדול. מקצצים את הבצל היבש לקוביות. מוסיפים לסיר ומטגנים קלות עד שמזהיב. מרסקים את הגזר על פומפיה גסה. מוסיפים את הגזר לסיר תוך כדי ערבוב.
קוצצים את הבשר לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ לערך ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב, מעבירים לאש קטנה ומבשלים בערך כשעתיים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהבשר מתרכך. אם יש צורך מוסיפים כחצי כוס מים.
לאחר שהבשר רך מוסיפים 4 כוסות מים ו-2 כוסות אורז שטופות היטב. מעבירים לאש גדולה ומרתיחים. מנמיכים את האש מערבבים טוב ומבשלים כ-5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר היטב. אפשר אפילו לעטוף במגבת כדי שלא יצאו אדים. לאחר כ-½ שעה פותחים את הסיר ואוכלים חם.
מגיש: gilia bozi
מקור:
שתף את המתכון