על הפנקייק
כאשר מכינים את בלילת הפנקייק, חשוב מאוד לשים לב למספר דברים:
חשוב לדייק בחומרים שמכניסים ולאיכותם.
חשוב לשים לב לדרגת הסמיכות של הבלילה: היא צריכה להיות דלילה דיה בשביל האווריריות, אבל סמיכה דייה כדי לעמוד בפני עצמה.
חשוב מאוד לקרר את הבלילה בטרם מטגנים במחבת בחום בינוני נמוך.
חשוב להפוך את הפנקייק מיד כשמופיעות בועיות בחלקו העליון.
אפשר לשמור על הפנקייק'ס חמים כשהם עטופים בנייר כסף ומחוממים בתנור ל-2 דקות.
ניתן להכין פנקייקס גם במכשיר מולינקס להכנת פנקייק'ס
הדבר מאפשר הכנת 6 פנקייקים במקביל, טמפרטורת הטיגון מדויקת, וגם עושים את זה ממש ליד השולחן...
|
|
על הפנקייק
כאשר מכינים את בלילת הפנקייק, חשוב מאוד לשים לב למספר דברים:
חשוב לדייק בחומרים שמכניסים ולאיכותם.
חשוב לשים לב לדרגת הסמיכות של הבלילה: היא צריכה להיות דלילה דיה בשביל האווריריות, אבל סמיכה דייה כדי לעמוד בפני עצמה.
חשוב מאוד לקרר את הבלילה בטרם מטגנים במחבת בחום בינוני נמוך.
חשוב להפוך את הפנקייק מיד כשמופיעות בועיות בחלקו העליון.
אפשר לשמור על הפנקייק'ס חמים כשהם עטופים בנייר כסף ומחוממים בתנור ל-2 דקות.
ניתן להכין פנקייקס גם במכשיר מולינקס להכנת פנקייק'ס
הדבר מאפשר הכנת 6 פנקייקים במקביל, טמפרטורת הטיגון מדויקת, וגם עושים את זה ממש ליד השולחן...
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
4 ביצים טרופות
2 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגורדת
20 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח תופח
4 1 כוס חלב
חמאה לטיגון
אופן ההכנה
הכנה:
טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון המגורדת, החמאה המומסת והקמח התופח.
מוסיפים בהדרגה כוס ורבע חלב עד שמגיעים לתערובת חלקה וסמיכה מעט.
מורחים מחבת טפלון קטנה בשכבת חמאה דקה על חום בינוני נמוך.
יוצקים את הבלילה לעיגול של חצי ס"מ.
אם רוצים, אפשר להכניס בטיגון תוספת לבלילה כמו:
צימוקים מושרים ברוטב לימון
אוכמניות קפואות או טריות
שבבי שוקולד מקופל
מטגנים שתי דקות, עד שהפנקייק זהוב בחלק התחתון.
הופכים, ומטגנים עוד דקה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון