חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פריקסה ללקק את האצבעות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היי, עם קצת סבלנות והרבה תיאבון יצא לכם פריקסה מטריף . אחלה ארוחה!
פריקסה ללקק את האצבעות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היי, עם קצת סבלנות והרבה תיאבון יצא לכם פריקסה מטריף . אחלה ארוחה!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4 כוסות קמח
2 כפות גדושות שמרים
2 כפות שמן
כוס וחצי מים פושרים (או לפי הצורך בהתאם למרקם הבצק).
קורט מלח.
למילוי:
1 קופסא טונה
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים
מלפפון חמוץ במלח חתוך לפרוסות
פרוסות לימון
סחוג (רצוי חריף מאוד)
אופן ההכנה
לערבב את החומרים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. להניח לתפיחה כשעה.
מהבצק התפוח יש להכין לחמניות שמנות, לכסות במגבת בד ולהתפיח בשנית כחצי שעה.
בסיר עמוק ורחב לשפוך שמן בנדיבות עד לכיסוי רבע סיר.
לחמם את השמן על אש גבוהה.
להנמיך את הלהבה ולהמתין דקה שתיים שהשמן יתקרר מעט.
את הלחמניות שיצרנו יש להכניס לסיר ולכסות.
רצוי להכניס עד שתי לחמניות בבת אחת.
הלחמניות צפות על השמן לכן אם הן לא התהפכו לבד יש להפוך אותן ברגע שהתקבל גוון חום זהוב בצד אחד. לטגן גם את הצד השני.
כדי לדעת אם הלחמניה מוכנה בפנים יש לנקוש עליה באמצעות כף מתכת, אם נשמע צליל חלול אז זה מוכן!
הפריקסה אמור לצאת מעט נוקשה אך רך מספיק לאכילה.
אחרי שטיגנתם הכל הניחו מעט להצטנן .
פיתחו את הפריקסה ומלאו בפנים פרוסות ביצה, טונה תפ"א סחוג מלפפון חמוץ ולימון.
בתאבון!!
לשאלות ניתן לשלוח הודעה
מגיש: קרןנ
מקור: מקורי לחלוטין
שתף את המתכון