חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרפה תות שדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפשת מתכון מושחת ( עם שמנת מתוקה) לפרפה תות שדה.תודה.
פרפה תות שדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפשת מתכון מושחת ( עם שמנת מתוקה) לפרפה תות שדה.תודה.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (או סירופ סוכר)
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה (לא הכרחי וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1.5 שקיות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
שמים החלמונים והסוכר/סירופבקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית "26 עוטפית את תחתית התבנית מבחוץ בנייר אלומניום למניעת נזילות ומכניסים את התבנית הריקה 10 ד' לפחות לפרייזר לאחר שהתבנית ממש קרה יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות ומתאפקים !!!
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות. ניתן להגדיל ולעשות ות התותים מצפים בשוקולד מומס (אם שחיתות אז עד הסוף)
בעונה זו קשה למצא תותים מנגו הינו תחליף מצויין (חצי ק"ג ללא הגלעין), פרפה שוקולד אדיר וגולת הכותרת פרפה חלבה. המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות
בתאבון אם נהנת ספרי לי ואם לא מחר יגיע מתכון טוב יותר :)))
מגיש: אבי_טל
מקור: מנות אחרונות של אהרוני
שתף את המתכון