חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת קישואים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת קישואים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קישואים,
1 כוס חלב,
100 גרם גבינה לבנה רכה שמנה או כחושה,
100 גרם גבינה בולגרית מלוחה או צפתית,
100 גרם גבינה צהובה מגוררת לא חריפה,
50 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמזן או קצ'קוואל,
4 ביצים,
3 כפות חמאה או מרגרינה,
מלח ופלפל לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם, קורט סוכר.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני (180°c).
לגרד את קליפת הקישואים, לחתוך את הקישואים לקוביות להניח בסיר.
לצקת על הקישואים את החלב ולתבל במלח (לא הרבה) לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להקטין את הלהבה, ולבשל עוד 5 דקות על סף הרתיחה ,לסנן. לערבב בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה המלוחה ומחצית מכל גבינה צהובה.
לטרוף קלות את הביצים ולהוסיף לקערה, להוסיף את הקישואים ולתבל במלח פלפל שחור מוסקט וסוכר, לערבב היטב.
לשמן תבנית אפיה במעט חמאה או מרגרינה ולצקת לתוכה את תערובת הקישואים, את החמאה הנותרת לחתוך לקוביות קטנות ולפזר למעלה בצורה אחידה. לאפות (180°c) במשך 30 דקות.
לערבב את שתי הגבינות הצהובות שנותרו, להוציא את התבנית מהתנור ולזרות את הגבינות על המאפה, להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד כ20- דקות, או עד שהפשטידה תיקרש והגבינה תזהיב.
מגיש: יוסי תבור
מקור: בית
שתף את המתכון