חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים שלב א':
גוש בשר [רוסטביף או צלי מס'5]
4כפות שמן זית
1 כוס יין לבישול
3 כוסות מים
5 שיני שום
3 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
המצרכים שלב ב':
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 קופסה פטריות קצוצות או טריות
2 גבעולי סלי קצוצים כולל עלים
1 שקית רוטב צלי
ציר הבשר
אופן ההכנה
ההכנה: שלב א'
לטגן את הבשר בשמן עד שהבשר יזהיב, להוציא ולהניח בצד.
בסיר גדול להרתיח את המים, היין ושאר התבלינים.
להכניס את הבשר לסיר ולבשל בערך שעתיים או עד שהבשר רך.
להוציא את הבשר שיתקרר ולפרוס לפרוסות של 1 ס"מ ולסנן את ציר הבשר ולשמור.
ההכנה: שלב ב'
להכניס לסיר שטוח את השמן, הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה, הסלרי והפטריות וממשיכים לטגן על אש קטנה 10 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים 1.1/2 כוסות מציר הבשר, מוסיפים את שקית רוטב הצלי ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
מוסיפים את פרוסות הבשר לסיר כך שהרוטב יכסה את כל פרוסות הבשר ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות עד לסמיכות הרוטב.
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש: elig
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון