חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי לחי פרה של מאיר אדוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון המקורי מכיל לחי פרה, והא של מאיר אדוני ממסעדת כתית. דודי כליפא מבייגלה לקח את המתכון הלאה והכין אותו משפונדרה, ודיווח אלפא. brמגישים את זה על מצע שעועית שהוכנה כך, שעועית לבנה מבושלת. בשר מעושן (רצוי בייקון), בצל מאודה, הרוטב של הלחי, מעט לימון, פטרוזיליה וכמון. brואורז לבן הולך גם. br
צלי לחי פרה של מאיר אדוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון המקורי מכיל לחי פרה, והא של מאיר אדוני ממסעדת כתית. דודי כליפא מבייגלה לקח את המתכון הלאה והכין אותו משפונדרה, ודיווח אלפא. brמגישים את זה על מצע שעועית שהוכנה כך, שעועית לבנה מבושלת. בשר מעושן (רצוי בייקון), בצל מאודה, הרוטב של הלחי, מעט לימון, פטרוזיליה וכמון. brואורז לבן הולך גם. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו לחי או שפונדרה חתוכה למלבנים גדולים.
כרישה אחת (לבן וירוק) חתוכה גס
שני גזרים חתוכים גס
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
ארבעה תפוחי אדמה מסוג ראטה (סתם כי אני אוהב אותם)
ארבעה ארטישוקים ירושלמים מקולפים
שתי שיני שום
גבעול או שניים של טימין
כ 300 גרם תמרי מג'הול מגורענים (אני גירענתי, מי חשבתם?)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסיר רחב ולוהט עם מעט שמן זית אטמו את נתחי השפונדרה יפה יפה מכל הכיוונים. כן, גם מהצדדים. להוציא מהסיר ולתת לנוח בצד.
2.הכניסו לסיר את יקרות השורש והשחימו אותם. אין צורך להוסיף שמן כי הבשר כבר השאיר את חותמו על הקרקעית.
3. החזירו את הבשר לסיר, כסו במים רותחים, הוסיפו את הטימין והתמרים והביאו לרתיחה. טעמו ותקנו תיבול עם מלח ופלפל. זהו.
4. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם ל 160 מעלות. 3 שעות ללחי, השפונדרה צריכה קצת יותר. שלוש וחצי בערך.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון