חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי עוף בלימון וקוסברה נוסח קשמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בלימון וכוסברה
צלי עוף בלימון וקוסברה נוסח קשמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בלימון וכוסברה
הוראות הכנה
מרכיבים
2 קוביות זנגביל טרי בגודל 2.5 ס"מ קלופות וקצוצות גס
4 כפות מים+3/4 כוס מים
6 כפות שמן צמחי
נתחי עוף במשקל 1 ורבע ק"ג ללא עור
5 שיני שום קלופות וקצוצות דק מאוד
1 צרור גדול כוסברה טריה קצוצה דק מאוד
1-1/2 פלפל ירוק חריף, טרי, קצוץ דק מאוד
1/4 כפית אבקת צילי
2 כפיות זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום טחון
1 כפית מלח או לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1 שמים את הזנגביל ו-4 כפות מים במיכל הממחה או מעבד המזון ומעבדים למשחה.
2 מחממים את השמן בסיר רחב וכבד (רצוי מטפלון) על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים נתחי עוף ככל שהסיר יוכל להכיל בשכבה אחת, ומשחימים משני הצדדים. מוציאים בכף מחוררת. משחימים כך את כל נתחי העוף.
3מוסיפים את השום לשמן החם. ברגע שהשום מקבל גוון חום בינוני, מנמיכים לאש בינונית ויוצקים לסיר את המשחה מן הממחה. בוחשים ומטגנים דקה.
4 מוסיפים את הכוסברה הטריה, הפלפל הירוק, אבקת הצ'ילי, הכמון הטחון, זרעי הכוסברה הטחונים, הכמון והמלח. בוחשים ומבשלים דקה.
5 מוסיפים לסיר את כל נתחי העוף, יחד עם המיצים שהצטברו. מוסיפים גם 3/4 כוס מים ואת מיץ הלימון. בוחשים ומביאים לרתיחה.
6 מכסים היטב, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 15 דקות.
7 הופכים את נתחי העוף מכסים ומבשלים שוב 20 דקות נוספות, עד שהעוף יתרכך. אם הרוטב דליל מדי, מסירים את המכסה, מגבירים מעט את האש ומבשלים עד שחלק מהנוזלים יתאדה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: כרטסת המתכונים שלי
שתף את המתכון