חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבאב בלאפה מעשה בית עם פטרוזליה עגבניות חצי מיובשות וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבאב בלאפה עם פטרוזליה עגבניות חצי מיובשות וטחינה brטעים טעים טעים עם טעם של עוד
קבאב בלאפה מעשה בית עם פטרוזליה עגבניות חצי מיובשות וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבאב בלאפה עם פטרוזליה עגבניות חצי מיובשות וטחינה brטעים טעים טעים עם טעם של עוד
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים "שמרית"או 13 גרם שמרים יבשים
350 מ"ל מים
500 גרם קמח
1/2 כף מלח
1/2 כפית סוכר
לעגבניות:
עגבניות רצוי מזן "תמר" לעצלנים ניתן לרכוש עגבניות מיובשות בשמן
זית
שמן זית
לקבאב:
1/2 ק"ג בשר טחון וקצת שמן )רצוי צוואר או חזה(
1/2 בצל, קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח
כף צנובר קלוי
שמן זית
להגשה:
שמן זית
שום
טחינה גולמית רצוי קראוון או היונה
)ניתן לרכוש בשווקים(
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ- 10 דקות.
שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים
לתוכה את השמרים המומסים. מוסיפים את המלח
והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים
בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק, לאחר כ- 10 דקות.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק
מכפיל את נפחו.
2.מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח,
לשים רגע להוצאת האויר ומחלקים את הבצק ל- 2
כדורים. מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים
לתפיחה נוספת כחצי שעה.
3.מכינים את העגבניות: מחממים את התנור לחום נמוך
) 100 מעלות(. חולטים את העגבניות במים רותחים
כ- 2 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות ומניחים
בתבנית משומנת במעט שמן זית ומעט מלח גס. אופים
כך 3 שעות.
4.מכינים את הקבאב: שמים את הבשר, הבצל והפטרוזיליה
בקערה ולשים כמה דקות. מתבלים במלח ולשים שוב.
משמנים את הידיים בשמן זית וצרים קציצות. מחממים
היטב מחבת פסים מברזל )או פלטה( ללא שומן. מטגנים
את הקציצות כ- 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
5.הכנת הפיתות: מניחים מחבת גדול רצוי מיציקת ברזל
או מטפלון על להבת הגז ומחממים היטב.
6.מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט
שמן. משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור
)"פותחים"( לעלה עגול. מניחים את העלה על המחבת
החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שהעלה מתנפח
ושוליו מתחילים להיחרך. הופכים וממתינים עוד
כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה.
7.יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום
ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים
את הפיתה השנייה באותה צורה.
8.להגשה: מניחים על כל פיתה חצי מכמות הקציצות.
מפזרים בין הקציצות חופן פטרוזליה קצוצה
ומהעגבניות המיובשות. יוצקים מעט טחינה גולמית
מדוללת בקצת מים ומגישים מייד
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון