הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (ניתן להשתמש בכל בשר לקדירה, אני משתמשת בבשר גולש שמגיע כבר חתוך לקוביות)
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לרצועות
1/2 ק"ג גזר גמדי קפוא (ניתן להכין בכל ירק קפוא אחר, אני ניסיתי פעם עם אפונה ירוקה ויצא ממש טעים)
1 כף גדושה בהר"ט (תערובת תבלינים לקציצות)
מלח
פלפל שחור
2 כוסות אורז שהושרו במים למשך כחצי שעה וסוננו.
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
מעט צנובר קלוי
אופן ההכנה
מטגנים את הבשר בשמן הזית עד ל"סגירה" ומוציאים. באותו מחבת מטגנים את הבצל להזהבה ומוציאים. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 3 דקות ומוציאים. יש להניח כל אחד מהם בנפרד.
לאחר שהוצאנו את הגזר, אנו מוסיפים את הבשר בחזרה ויוצקים מים לכיסוי ומתבלים בתבלינים ומבשלים כשעה לריכוך הבשר. לאחר מכן מסננים את הבשר ושומרים את הנוזלים בצד - שימו לב חשוב מאוד!!!
מסדרים בסיר משומן שכבות לפי הסדר הבא: בשר מעליו בצל מעליו גזר מעליו את האורז המסונן. יוצקים מעל בזהירות רבה כדי לא לפגוע בשכבות את הנוזלים של הבשר ומשלימים במים רגילים עד לגובה של 2 ס"מ מעל התכולה.
מרתיחים ואז מורדים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כ- 25 דקות נוספות.
בנתיים מחממים תנור לחום נמוך של 100 מעלות ומכניסים לתוכו את הסיר לעוד כ- 20-25 דקות. מוציאים את הסיר מהתנור ומשאירים אותו מכוסה 1/2 שעה . בעת ההגשה הופכים את הסיר על משטח כגון מגש עגול מעט עמוק או משהו דומה ומקשטים בפטרוזיליה ובצנובר קלוי.
מגיש:
מקור: רוני
שתף את המתכון