חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירה ערבית - ארוחה שלמה בסיר אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשיש לכם אורחים ואתם רוצים להפתיע ולהרשים, זוהי בדיוק המנה שאתם מחפשים. brמאז שלמדתי להכינה אני היא שולטת אצלי במטבח כשיש אורחים והם תמיד מבקשים
קדירה ערבית - ארוחה שלמה בסיר אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשיש לכם אורחים ואתם רוצים להפתיע ולהרשים, זוהי בדיוק המנה שאתם מחפשים. brמאז שלמדתי להכינה אני היא שולטת אצלי במטבח כשיש אורחים והם תמיד מבקשים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (ניתן להשתמש בכל בשר לקדירה, אני משתמשת בבשר גולש שמגיע כבר חתוך לקוביות)
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לרצועות
1/2 ק"ג גזר גמדי קפוא (ניתן להכין בכל ירק קפוא אחר, אני ניסיתי פעם עם אפונה ירוקה ויצא ממש טעים)
1 כף גדושה בהר"ט (תערובת תבלינים לקציצות)
מלח
פלפל שחור
2 כוסות אורז שהושרו במים למשך כחצי שעה וסוננו.
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
מעט צנובר קלוי
אופן ההכנה
מטגנים את הבשר בשמן הזית עד ל"סגירה" ומוציאים. באותו מחבת מטגנים את הבצל להזהבה ומוציאים. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 3 דקות ומוציאים. יש להניח כל אחד מהם בנפרד.
לאחר שהוצאנו את הגזר, אנו מוסיפים את הבשר בחזרה ויוצקים מים לכיסוי ומתבלים בתבלינים ומבשלים כשעה לריכוך הבשר. לאחר מכן מסננים את הבשר ושומרים את הנוזלים בצד - שימו לב חשוב מאוד!!!
מסדרים בסיר משומן שכבות לפי הסדר הבא: בשר מעליו בצל מעליו גזר מעליו את האורז המסונן. יוצקים מעל בזהירות רבה כדי לא לפגוע בשכבות את הנוזלים של הבשר ומשלימים במים רגילים עד לגובה של 2 ס"מ מעל התכולה.
מרתיחים ואז מורדים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כ- 25 דקות נוספות.
בנתיים מחממים תנור לחום נמוך של 100 מעלות ומכניסים לתוכו את הסיר לעוד כ- 20-25 דקות. מוציאים את הסיר מהתנור ומשאירים אותו מכוסה 1/2 שעה . בעת ההגשה הופכים את הסיר על משטח כגון מגש עגול מעט עמוק או משהו דומה ומקשטים בפטרוזיליה ובצנובר קלוי.
מגיש: m73
מקור: רוני
שתף את המתכון