חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה במיה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה במיה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות סולת
2 כפיות מלח
מים
למילוי:
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית בהרט לקובה (תערובת תבלינים עיראקית)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1 כפית בהרט
6 עגבניות בשלות קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי קילו במיה שטופה ומנוקה (אפשר קפואה)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הסולת והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. מכסים ומקררים כשעה.
מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל והבהרט בשמן. כשהבצל רך ושקוף מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא שחום. מוציאים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מניחים במקרר.
מילוי הקובה: צובטים מהבצק כדורים קטנים. יוצרים בעזרת ידיים רטובות גומות רחבות בקובה, ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים ומהדקים. מגלגלים לכדור יפה. כך עושים עם כל הכמות.
מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והבהרט בשמן, וכשהבצל רך, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
בישול הקובה: מכניסים את הקובה לרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון