חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה חמוסתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה חמוסתא שמה ע"ב המרק החמוץ כמהה ומלווה בעלי סלק
קובה חמוסתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה חמוסתא שמה ע"ב המרק החמוץ כמהה ומלווה בעלי סלק
הוראות הכנה
מרכיבים
קובהחמוסתא
חומרים לבצק:
300 גרם סולת
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
חומרים למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
300 גרם בשר קצוץ או טחון
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהראת
חומרים למרק:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
4 עגבניות אדומות מגוררות
2 כפות רסק עגבניות
1 ראש סלרי פרוס לפרוסות
עלי סלק שטופים היטב וקצוצים גס
מיץ מלימון 1
מלח, פלפל שחור
2 ליטר מים
אופן ההכנה
אופן הכנת הקובה
1.מערבבים את הסולת, המים והמלח ולשים עד לקבלת
תערובת אחידה וגמישה.
2.מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בכפות ידיים רטובות
ועורכים על מגש .
אופן הכנת המלית:
1.סוחטים את הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה, הבשר,
השמן והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
2.צרים גומה במרכז כדור בצק ודוחסים כף מהמלית.
מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה חלקה
ושלמה. מרטיבים את הידיים מידי פעם.
אופן הכנת המרק:
1.מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את העגבניות, הרסק,
התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי
המנגולד )סלק( . מוסיפים למרק בזהירות את הקובה
זו אחר זו . ומבשלים כ- 40-35 דקות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון