חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה סלק אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה סלק אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
קובה סלק
חומרים לקובה
חצי ק"ג סולת
1-1.5 כוסות מים
0.5 כפית מלח
חומרים למרק
1 סלק בינוני חתוך לפרוסות דקות
2 כוסות מים
חומרים למלית:
חצי ק"ג בשר בקר או אחר קצוץ דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
פלפל שחור
1 כפית בהראת עיראקי לחמין
רבע כפית מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
למרק:
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לטעם
1 כפית מלח לימון
1 כף סוכר
6-8 כוסות מים )כמחצית הסיר(
הכנת הבצק:
1.שמים בקערה את הסולת, מוסיפים מים ומלח תוך כדי
לישה עד שהסולת אינה סופגת עוד מים.
2.לשים בצק, ומשהים בקערה.
.
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית:
1.קוצצים את הבצל דק מאוד, מניחים בצלחת, זורים מעט
מלח ומשהים במסננת כ- 15 דקות לניקוז הנוזלים
והוצאת המרירות.סוחטים ביד היטב
2.אח"כ מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
אופן הכנת כדורי קובה:
1.לשים את הסולת ויוצרים כדורים קטנים.
2.משטחים כל , כדור על כף היד בעזרת הבוהן ומניחים
כפית מהמלית במרכז. סוגרים את הכדור, מהדקים ומגלגלים ביד
אופןהכנה:
1.שמים את הסלק הפרוס בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים
ומבשלים כ- 15 דקות עד להתרככות הסלק.
2.לאחר שהסלק התבשל מוסיפים עוד מים עד למחצית הסיר
ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים מלח, פלפל, מלח לימון וכף סוכר ומערבבים.
4.מוסיפים את הכדורים אחד אדח כדי שלא יידבקו.
5.מבשלים 10 דקות על אש גבוהה, טועמים ומשפרים את
הטעם. מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון