הוראות הכנה
מרכיבים
קמח 1 ק"ג
שמרים טריים 50 גרם
שמן 2 כפות
מלח חצי כפית
ביצה 1
מרגרינה 1 ללא מלח למריחה
סוכר חצי כוס
מים 3 כוסות פושרים
כמות הבצך הוא ל-2 סירים
אופן ההכנה
1 לוקחים את השמרים בתוך צלוחית קטנה + כפית סוכר וחצי כוס מים לערבב ולהתפחה
2 כערה גדולה להוסיף את המלח , הסוכר .2 כוסות המים הפושרים והביצה , ולערבב
3 להוסיף לתוך הקערה את הקמח המנופה ואת השמרים וללוש לבצק
4 להוסיף את חצי הכוס לפי הצורך בצק אחיד ולא דביק
5 לימרוח את השמן ולעבד ולתת לתפיחה
6 לתת לתפיחה 3 פעמים [ זה הפטנט]
7 לאחר סידרה של התפחה חותכים ביד או בסכין תוך כדי התפיחה כ-10 חלקים שווים
8 פותחים כל אחד ביד או במערוך ומורחים במרגרינה ומקפלים עד הצורה של חצי לחמניה
9 מורחים כצת מרגרינה על הבצק ומכניסים לתוך הסיר כשהוא משומן מיסביב
10 5 יחידות בצק בכל סיר
11 מכסים במיכיסה ונותנים להתפחה עד כל גובה הסיר
12 תנור שחומם כ-180 מעלות מראש לכ30 דקות
13 יש תמונות
בתיאבון
מגיש:
מקור: תמני
שתף את המתכון