הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם אטריות דקות
3 ביצים טרופות
6 כפות סוכר חום
כף קינמון
כפית פלפל לבן ומעט מלח
100 גרם צימוקים (שהושרו ביין מתוק אדום במשך שעה)
50 גרם אגוזי מלך או פקאן מסוכרים
1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
משמנים תבנית בקוטר 21 ס"מ
מבשלים את האטריות במים כשלוש דקות (עד שהן רכות) ומסננים
מחממים תנור ל- 180 מעלות
שמים את האטריות המבושלות בקערה ומוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים ושמים בצד לקירור (לא במקרר)
מסננים את הצימוקים מהיין
את שאר המרכיבים מערבבים יחד ומוסיפים לאיטריות
את כל הבלילה מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל - 45 דקות.
כאשר הקוגל מוזהב בחלקו העליון בודקים עם קיסם או מזלג את מרכזו. אם הקיסם יוצא רטוב - יש להשאיר בתנור עד שהקיסם יצא יבש.
אפשר להבריש את המאפה באמצע האפייה בחמאה.
ניתן להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון