הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
3 ביצים
21/2 כוסות (350 גרם, שקית קטנה) קמח תופח
1 כף גדושה אבקת נס קפה
½ כפית מלח
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
¼ כוס (60 מ"ל) חלב
למלית מוקה:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפות חלב
1 כף גדושה אבקת נס קפה
2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מעבדים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת במרקם של קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת).
3. מנפים קמח תופח, נס קפה, אבקת סודה לשתייה ומלח בכלי נפרד.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת והחלב לסירוגין עם תערובת הקמח ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).
5. מכינים מלית מוקה: ממיסים שוקולד עם חלב ונס קפה במיקרוגל. מצננים מעט ומערבבים פנימה רבע מבלילת העוגה.
6. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות, מזלפים פס רחב של מלית מוקה במרכז, ויוצקים את יתרת הבלילה מעל. בעזרת כף עורמים את מה שנשאר ממלית המוקה ומערבבים קלות בעזרת סכין או קיסם, ליצירת דוגמת שיש.
7. אופים 35-40 דקות, או עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
8. בתיאבון!!!...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון