חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קניידלעך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון נתנה לי סבתא דוז'ה מחולון
קניידלעך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון נתנה לי סבתא דוז'ה מחולון
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח מצה
1/4 1 כוסות מים רותחים +1 כף אבקת מרק עוף פרווה
3 כפות שמן
2 כפות יין יבש
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
4 ביצים גדולות (מס' 3)
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבבים את קמח המצות והמים הרותחים עם אבקת המרק, מקררים מעט ומוסיפים את יתר החומרים כשהביצים בסוף נכנסות אחת אחת. מתקבלת עיסה חלקה. מאחסנים את העיסה במקרר למשך שעתיים (לפחות).
2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח או עם כף אבקת מרק פרווה. צרים כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ זורקים לתוך המים הרותחים את הכדור כשכל הכדורים צפים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשרים דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. מגישים בתוך מרק או כתוספת בתוך רוטב.
מגיש: goddess
מקור: סבתא דוז
שתף את המתכון