הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים
¼ ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל
עלה טימין
שן שום שלמה
פלפל שחור גרוס דק
קמצוץ קימל טחון
100 ג' פירורי לחם
300 ג' בשר טחון
4 שיני שום קצוצות
1 ביצה
מלח
שמן זית לטיגון
½ כרוב קצוץ
200 ג' חזה אווז מעושן
אופן ההכנה
קוצצים דק במעבד מזון גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל ושן שום. מטגנים את הירקות הקצוצים במחבת עם שמן זית. מתבלים בטימין, פלפל שחור וקימל. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, מלח, 50 גר' פירורי לחם, ביצה ומעט מים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הירקות המטוגנים ומניחים במקרר כרבע שעה. מפרידים את שומן האווז ומטגנים במחבת, מוסיפים את בשר חזה האווז ואת הכרוב הקצוץ. מתבלים בפלפל שחור ומאדים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת הבשר קציצות בעובי 1 ס"מ. טובלים את הקציצות בתוך פירורי הלחם הנותרים ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים, עד להזהבה. מניחים על צלחת הגשה את הכרוב המאודה ומעליו את הקציצות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון