חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרם ברולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחפשת מתכון לקרם ברולה
קרם ברולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחפשת מתכון לקרם ברולה
הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמונים
2.5 כפות אבקת סוכר
300 מ"ל שמנת נוזלית בדרגת סמיכות גבוהה
300 מ"ל שמנת מתוקה
תמצית וניל
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה חסינת אש. מניחים בצד. מכניסים את כל השמנת ומספר טיפות תמצית וניל לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה 8 דקות. מסירים מהאש ויוצקים לתערובת הביצים בזהירות, באיטיות ותוך כדי בחישה על מנת שלא ייקרשו הביצים. מסננים את הרפרפת שנוצרה לקנקן גדול ויוצקים לתבניות סופלה אישיות.מניחים את התבניות הקטנות בתבנית אפיה מעט עמוקה. ממלאים את תבנית האפייה במים עד ל-1 ס"מ מגובה התבניות הקטנות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים בין 40 ל-45 דקות או עד שהרפרפת מתייצבת. מוציאים מהתבנית, מצננים, מכסים במגבת ומקררים למשך לילה.
לפני ההגשה זורים בעזרת כפית שכבה אחידה של סוכר על כל רפרפת. משטחים בעדינות את הסוכר על פני כל הרפרפת תוך כדי זהירות לא לחדור לרפרפת עצמה. זורים שכבה נוספת של סוכר ומשטחים גם אותה. מסירים סוכר שנדבק לשולי התבנית ע"מ שלא יישרף. מניחים על מגש מתכת ומכניסים לגריל בחום הכי גבוה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס ויוצאים ממנו אדים (את השלב הזה ניתן לבצע שלא בגריל אלא ע"י ברנר - רק בזהירות).
מגישים רק לאחר שהציפוי נקרש ומתקשה.
מגיש: dylam
מקור: ספר הבישול של LE CORDON BLEU
שתף את המתכון