הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 תרמילי וניל או תמצית וניל איכותית
10 חלמונים
1 כוס סוכר
6 כפות סוכר חום
1/4 כוס פסיפלורה
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את החלב השמנת והווניל ומורידים מהאש.
חוצים את מקלות הוניל, מוציאים את הגרעינים ומוסיפים לנוזל.
מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת תופחת ומתבהרת.
יוצקים את החלב החם על החלבונים בזרם דק ואיטי תוך בחישה (כדי שלא תהיה לנו חביתה).
מוסיפים את הפסיפלורה ומערבבים היטב.
יוצקים לתבניות אישיות או לתוך חצאי פרי (אננס, אגס, תפוח...), שמים בתבנית גדולה
את התבניות/ פירות ויוצקים מים שיגיעו למחצית גובה הקעריות. אופים 50-60 דקות (את הפירות עוד 7 דקות) בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהקרם נקרש.
מוציאים, מצננים (רצוי להכניס ללילה למקרר).
לפני הגשה מפזרים את הסוכר החום, מכניסים לתנור לגריל עליון או שורפים עם מבער עד שהסוכר נמס.
מגישים ו..איזה כיף לכם עכשיו.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון