הוראות הכנה
מרכיבים
2 מיכלים שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חמאה
3 בננות קלופות ופרוסות עבה
רבע כוס יין אדום
לקישוט: 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
שמים את השמנת והשוקולד בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת - עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
יוצקים לקערת המערבל ומאחסנים 15 דקות במקפיא.
מוציאים את הקרם מהמקפיא ומקציפים 5 דקות לקבלת מרקם אוורירי.
מחממים את הסוכר במחבת יבשה על להבה בינונית כ-3 דקות, עד שנוצר מעט קרמל בקצות.
מוסיפים את החמאה והבננות וממשיכים לבשל כדקה על להבה בינונית.
מסירים מהאש ומסדרים מחצית מכמות הבננות בתחתית הכוסות, יוצקים מלמעלה את הקרם ומסדרים את פרוסות הבננה הנותרות.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים חצי שעה במקרר.
זורים את הסוכר החום מלמעלה.
מגיש:
מקור: רחל מייזלס עיתון קול העמק
שתף את המתכון