הוראות הכנה
מרכיבים
4 חצילים בינוניים
לסלט:
6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
10 זיתים שחורים, קצוצים דק
1 בצל סגול, קצוץ דק
2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
לתחמיץ:
מיץ משני לימונים
רבע כוס חומץ בלסמי
רבע כוס שמן זית
1 כפית סוכר
2-3 טיפות טבסקו
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קולים את החצילים על אש גלויה בקליפתם, עד שהם מתרככים מבפנים והקליפה חרוכה מכל צדדיה.
מקלפים את החצילים ומסדרים כל אחד על צלחת הגשה. משאירים את העוקץ, לצורך הקישוט. את בשר החציל מרסקים במזלג לשכבה אחידה.
שמים בקערה את כל ירקות הסלט ומערבבים. מתבלים לפי הטעם. מפזרים את הסלט מעל החציל המרוסק ומערבבים יחד בעדינות.
שמים את כל מרכיבי התחמיץ בצנצנת ומנערים יחד היטב. יוצקים את התחמיץ על
החציל, מקשטים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון