חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרפ שוקולד ונוטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרפ שוקולד ונוטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ל-12 קרפים:
100 גרם קמח לבן, רצוי "שטיבל 1"
4 כפות אבקת קקאו משובחת
2 כפות סוכר
מעט מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר, טרופות עם 1 כוס חלב ו-4 כפות בירה
אופן ההכנה
בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים לתערובת הומוגנית בצבעה. מוסיפים את תערובת הביצים-חלב-בירה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מאחסנים במקרר לא פחות מלילה ולא יותר מ-3 ימים. שעה לפני ההכנה, מוציאים מהמקרר.
מחממים מחבת טפלון משומנת קלות בחמאה לחום נמוך מעט מהנדרש לטיגון חביתה.
מערבבים היטב את הבלילה ויוצקים בנדיבות למחבת, שנמצאת כעת מעל להבה נמוכה. מרימים מיד את המחבת מן הלהבה ומטים באוויר עד שהבלילה מתפזרת באחידות על תחתית המחבת. את העודף מחזירים למכל הבלילה.
כעבור 2 דקות, קצות הקרפ מתחילים להיפרד מדפנות המחבת. מסייעים להן בעזרת מרית סיליקון או סכין חדה. הופכים את הקרפ על צדו השני, עוד דקה במחבת. מעבירים לצלחת ומפזרים סוכר לבן, שיפריד בין הקרפ שזה עתה נוצר לזה שבדרך.
פרסומת
ארבעת הקרפים הראשונים לא יוצאים כל כך יפים - עניין של אי התאמה בין טמפרטורת המחבת לכמות השומן. מהקרפ החמישי, הכל כבר יעבוד כמו שצריך ואתם תרגישו עונג שמקורו בתחושה של מקצוענות.
ערימת קרפים
צנצנת נוטלה
מורחים מעט נוטלה על הצד הפחות יפה של הקרפ. תמיד יש כזה. מקפלים כל קרפ ל-4. עוטפים בנייר שעווה ומגישים. קורעים בשיניים, הנוטלה מתפרצת מכל עבר והכל מתלכלך. אמא מתעצבנת אבל אף אחד לא מבחין בזה מבעד לעונג.
הצרפתים יודעים לארוז את כל המטבח בתוך קרפים, במשך כל שעות היום, ברחוב ובמסעדות. אז אם לא נוטלה, נשאר עדיין לא מעט להניח בתוך הקרפ.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון