חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב בולונז קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיוון שמדובר בהפקה שנמשכת שעתיים, רצוי להכין כמות כפולה ולהקפיא.
רוטב בולונז קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיוון שמדובר בהפקה שנמשכת שעתיים, רצוי להכין כמות כפולה ולהקפיא.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון, רצוי צוואר, או חצי קילו בקר וחצי קילו עגל.
6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות,
שליש כוס שמן זית,
6 כוסות רוטב עגבניות ביתי או 2 קופסאות עגבניות מרוסקות – רצוי מתוצרת "טל",
20 עלי ריחן קצוצים,
עלים מ – 3 גבעולי טימין,
20 עלי אורגנו קצוצים, מלח,
פלפל שחור גרוס טרי,
מעט סוכר אם צריך,
ליטר מים רותחים.
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום בתוכו, בערך דקה.
מוסיפים את הבשר הטחון לסיר, ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר שצריך להפוך מגושים אדומים לפירורים שחמחמים.
כשהבשר כבר לא אדום, מוסיפים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות, מערבבים בנמרצות עד שהעסק מתחילן לבעבע.
מוסיפים את העלים הקצוצים ומים רותחים, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר, סמיך וניחוחי.
יש להקפיד על ערבוב כל עשר דקות – אמרנו שזו הפקה, לא? יוצקים מעל הפסטה ומעל זה – פרמזן מגורר.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון