הוראות הכנה
מרכיבים
בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), קצוצים דק
4 כפות יין לבן יבש
4 כפות חומץ בן יין לבן
3 חלמונים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
רוטב הולנדייז / בני סיידא
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים: (1 מדרגים)
חומרים
4 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), קצוצים דק
4 כפות יין לבן יבש
4 כפות חומץ בן יין לבן
3 חלמונים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1. שמים בסיר קטן את הבצל, היין, החומץ ומעט פלפל. מבשלים על להבה נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכמות של כף אחת. מסירים מהאש.
2. מוסיפים לסיר את החלמונים וטורפים שתי דקות במטרפה ידנית. מניחים את הסיר על סיר נוסף עם מים מבעבעים מעל להבה בינונית (באן מארי) וממשיכים לטרוף.
3. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, תוך טריפה מתמדת עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ושומרים חם.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון