חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוסטביף ברוטב יין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשר ותבלינים
רוסטביף ברוטב יין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשר ותבלינים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (מתכון ל 10 מנות)
2 ק"ג סינטה או אנטריקוט, מיושן כהלכה
8 כפות שמן
10 שיני שום, כתושות
חופן עלי רוזמרין, קצוצים
1 כפית מלח גס
כמה ענפי רוזמרין, שלמים
לרוטב יין אדום:
1 בקבוק יין אדום יבש
11/2 כוסות יין אדום מתוק
2 כוסות מרק בשר או עוף
4 שיני שום, קצוצות
1 עלה דפנה
1 כפית עלי טימין טריים, או 2 כפות טימין יבש
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
ההכנה
בתוך שקית "קוקי ענק" מערבבים את השמן עם התבלינים. מכניסים את
נתח הבשר לשקית, ומעסים יחד לספיגת טעמים.
סוגרים את השקית ומניחים במקרר ל-24 שעות. מדי פעם הופכים את השקית.
3 שעות לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
(מוציאים משקית ה"קוקי").
מחממים מראש את התנור ל-250 מעלות.
בתבנית צלייה מניחים כמה ענפי רוזמרין שלמים ומעליהם מניחים את נתח
הבשר, כאשר החלק השומני שלו מופנה כלפי מעלה. צולים כ-15 דקות ומנמיכים
את חום התנור ל180- מעלות.
אופים כשעה לקבלת צלי בדרגת מדיום (אם הנתח עבה במיוחד אפשר
להוסיף עוד 15דקות).
מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו 10 דקות מנוחה, לפני הפריסה.
במקביל לצלייה מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים בסיר, עד
שהכמות מצטמצמת בחצי. בתום הצלייה יוצקים מעט רוטב על תבנית
הצלייה, כדי לגרד את המשקעים, ומוסיפים לרוטב. מתבלים במלח ופלפל.
אם הרוטב דליל לטעמכם, אפשר לעבות במעט קורנפלור.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון