חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו שרימפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו שרימפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם חסילונים (שרימפס) נקיים, קלופים (ללא הזנב) וחתוכים לקוביות קטנות - בינוניות
500 גרם אורז עגול לריזוטו
3 כוסות ציר פירות ים חם
1 כוס מים חמים
רבע כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
מספר חוטי זעפרן
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את החסילונים עם הכורכום והפפריקה ומשאירים בצד לכחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, מערבבים ומיד מוסיפים את החסילונים. מערבבים היטב כחצי דקה ומוסיפים את האורז. מערבבים ביחד כשתי דקות. מוסיפים מעט מלח ואת הזעפרן, מערבבים ומתחילים להוסיף בהדרגה את ציר פירות הים. שמים בהתחלה 3 מצקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לנוזלים להיספג תוך כדי בחישה (לא חובה רציפה). כל פעם שהנוזלים נספגים מוסיפים עוד נוזלים (יין, מים, ציר). ככה חוזרים על הפעולה עד שהאורז נהיה רך וספוג (אינו אמור לצאת "אחד אחד" כמו אורז פרסי אלא יותר קרוב למעין דיסה אך לא נוזלית). תהליך זה לוקח כארבעים דקות.
ניתן לגרד מעל פרמזן למי שאוהב.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון