חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שטרודל תפוח עץ וינאי של הנס ברטלה
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שטרודל תפוחי עץ נוסח וינאי קל וטעים עד לליקוק האצבעות
שטרודל תפוח עץ וינאי של הנס ברטלה
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שטרודל תפוחי עץ נוסח וינאי קל וטעים עד לליקוק האצבעות
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
250 גר' קמח
25 גר' שמן או 3 כפות חמאה
1 ביצה
1/2 כף חומץ
120 גר' מים
קורט מלח
1 כפית סוכר
למלית:
800 גר' תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 מ'מ בערך.
50 גר' צימוקים
80 גר' סוכר
½ כפית אבקת קינמון
קליפה מגוררת של ½ לימון
50 גרם שקדים קלויים וטחונים גס
מערבבים את כל החומרים יחד
לפיזור על הבצק:
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
80 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי.
2.משמשנים מאט את הבצק בשמן עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ
3.מפזרים על הבצק חמאה מומסת באמצעות ניעור מברשת ואגוזי לוז טחונים גס.
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית תפוחי העץ ומגלגלים בעזרת מפה או סדין
לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
6.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ומצננים.
7.מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון