הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' שעועית מנומרת (פינטו) שהושרתה לפחות שעה.
2 בצלים בינוניים קצוצים
פלפל ירוק בהיר קצוץ
200 גר' צלעות לבן מעושנות - את הבשר לקצוץ לריבועים של 1 ס"מ בערך.
כפית גדושה צ'ילי גרוס
חצי כפית כמון (לא חובה)
1/3 כוס רוטב וורצ'סטרשר
1/3 כוס חומץ
3/4 כוס קטשופ היינץ
1/2 כוס סוכר חום או סילאן
כפית גדושה שום גבישי
1/2 כפית תמצית היקורי
מלח לפי הטעם
בצל אחד שלם פצוע
עגבניה אחת שלמה פצועה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. נותנים בסיר גדול את השעועית שהושרתה, בצל אחד פצוע ועגבניה פצועה, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, ומנמיכים את האש, מבשלים כשעתיים, עד שהשעועית רכה, אך לא מעוכה.
2. מעבירים את כל הכבודה לסיר כבד (קדירת ברזל) ומוסיפים לה את שאר החומרים. מערבבים, מכסים, ואופים לפחות שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון