חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרימפס באוזו, תאנים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלילה בטעם ים משגע - לאוהבי טעם האניס...
שרימפס באוזו, תאנים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלילה בטעם ים משגע - לאוהבי טעם האניס...
הוראות הכנה
מרכיבים
36 שרימפס
חצי כוס שקדים קלופים, חצויים ומולבנים
חצי כוס אוזו (או משקה אניס אחר)
8 תאנים חתוכות לרבעים
1 שן שום קצוצה דק
שמן זית משובח
1 כף חמאה
12 עלי נענע קצוצים דק
מעט ג'ינג'ר מיובש מגורר
קורט סומק
מלח-ים ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מקפיצים את השקדים הקלופים והחצויים מעט במחבת טפלון חמה ללא שמן, עד שיקבלו גוון חום קל. ממלאים חצי כוס בשקדים, ומערים מעליה את האוזו. מכסים את הכוס ומשרים למשך שעה.
מנקים את השרימפס - מסירים את הקליפה (משאירים את הזנב), חותכים חתך דק בגב ומסלקים את צינור העיכול.
מחממים היטב מחבת רחבה להקפצה, מוסיפים מעט שמן זית משובח ואת השום הקצוץ. לאחר חצי דקה מוסיפים את השרימפס והתאנים. מקפיצים במשך שתי דקות, עד לשינוי צבע השרימפס. מוסיפים את התבלינים (נענע קצוצה, ג'ינג'ר מיובש, סומק, מלח-ים ופלפל שחור). מערבבים, ושופכים פנימה את האוזו והשקדים. מצמצמים את הנוזלים במשך דקה ומורידים מהאש. מוסיפים כף חמאה ומערבבים היטב.
מחלקים לשלוש צלחות ומגישים... בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון