חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרימפס עם יין לבן וברנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שרימפס עם יין לבן וברנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קמח
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית פפריקה חריפה
¾ ק"ג שרימפס טרי, מקולף (כולל הזנב) ומנוקה
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
1 בצל שאלוט קצוץ
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כפית אורגנו יבש מרוסק
2 כפות יין לבן
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל השחור והפפריקה החריפה. מגלגלים את השרימפס בתערובת הנ"ל, מנערים עודפים ומניחים בצד. בסיר רחב מחממים את השמן. כאשר השמן רותח מוסיפים את השרימפס ומקפיצים כחמש דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת הגשה גדולה. לאותו סיר מוסיפים את השום, השאלוט, הפטרוזיליה והאורגנו. מבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מניחים את התערובת הזאת על השרימפס בצלחת ההגשה. לאותו סיר מוסיפים כעת את היין הלבן והברנדי. מבעירים. לאחר שהאש כבתה מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ ומערבבים היטב ביין. מוזגים את היין על השרימפס בצלחת ההגשה ומגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון